Amsterdam

UITNODIGING en BEZOEK VOGELTENTOONSTELLING IN HET TEYLERSMUSEUM IN HAARLEM

UITNODIGING:
 
Op zondag 10 oktober is er een groenmiddag van ongeveer 14.00 – 17.00 uur in het Huis van de Buurtcentrum Het Claverhuis, Elandsgracht 70 in de Jordaan. Het is een co-productie tussen het Claverhuis en Groei en Bloei, afdeling Amsterdam. Alle leden van Groei en Bloei zijn van harte welkom, entree is gratis.
Het programma is als volgt: vanaf twee uur is een ieder welkom, dan is er groeninfo, plantenruilbeurs en een plantendokter. Om 15.00 uur begint de lezing van Tet Roetman, biologe en organisatrice van flora excursies van mei – september in Amsterdam Zuid Oost. Zij houdt een powerpoint presentatie n.a.v. haar boek Bloemen in Amsterdam Zuid Oost, waarin 550 soorten bloemen, aangetroffen in Zuid Oost worden beschreven. Vele daarvan behoren tot de beschermde en rode lijstsoorten. Dit boek is helaas uitverkocht. Wel heeft Tet Roetman 17 kleine handzame plantenwandelroute boekjes gemaakt, n.a.v. haar excursies. Deze zijn te koop voor 10 euro per stuk. Na de lezing, die inclusief een pauze tot 16.30 uur duurt, is er een nazit met bloembollen en een borrel.
U hoeft zich niet aan te melden, kom gewoon, u zult geen spijt hebben.


Groeten bestuur Groei en Bloei, afdeling Amsterdam.
 
BEZOEK VOGELTENTOONSTELLING IN HET TEYLERSMUSEUM IN HAARLEM
 
Op zaterdag 30 oktober gaan we naar de vogeltentoonstelling in het Teylersmuseum, Spaarne 16 in Haarlem. Op dit moment moet je nog via internet kaartjes bestellen met een tijdslot. We stellen voor om dan de tijdslot 11.15 te nemen. Voor museumjaarkaarthouders is de tentoonstelling gratis.
De tentoonstelling Vogelpracht in samenwerking gemaakt met vogelbescherming Nederland bevat een unieke collectie vogelillustraties en vogeltekeningen, alsmede opgezette vogels uit het museum Naturalis. Extra aandacht is er voor een prachtige boek the Birds of America, verschenen in 1827 van John James Audubon. Dit topstuk laat vogels zien die zo van het papier lijken weg te vliegen, vooral zijn roze flamingo is een icoon.
Velen van ons zijn in corona tijd extra aandacht gaan geven aan de natuur en dan met name de vogels. Het aantal vogel spotters is beduidend meer geworden. Deze tentoonstelling gaat daarop in.
Wij verzamelen (met online tickets) om 11.00 uur in het museum en gaan naar afloop op kosten van Groei en Bloei een drankje drinken in een naburig café. Opgave bij Corrie Rikkers, tel. 0628332155 of c.rikkers@hetnet.nl

Hartelijk welkom en tot de 30ste oktober.