Amsterdam

Musea uitnodiging

Beste leden van Groei en bloei,

Op donderdag 15 juli gaan we naar het Westfries Museum, Roode Steen 1 in Hoorn. Er is daar een tentoonstelling over beschilderd behang. Het heet: Ambacht aan de Wand, de betovering van beschilderd behang.Het was mode bij de gegoede burgerij om in de 18e eeuw kamers te decoreren met op behang geschilderde landschappen. Te zien zijn behangsels uit de 18e en 19e eeuw en ook hedendaags werk van Snijder en Co, die het ambacht nieuw leven inblaast.

Wij gaan op eigen gelegenheid er naar toe. Het museum is 10 minuten lopen vanaf het station. Het museum is echter niet toegankelijk voor rolstoelen, vanwege de vele trapjes. We reserveren zelf een tijdsblok om 14.30 uur en betalen de ticket (museumjaarkaart gratis). We verzamelen om 14.25 uur bij de ingang van het museum. Na het bezoek gaan we met elkaar iets drinken op een terras in de buurt op kosten van Groei en Bloei.

Opgave bij Corrie Rikkers , tel. 06 28332155, email c.rikkers(at)hetnet.nl. Er kunnen ongeveer 8 personen mee. Het is voor het eerst dat we een museumuitje organiseren en zijn benieuwd naar uw reactie. Vindt U dit een leuk initiatief?

Hartelijke groeten,

het bestuur van Groei en Bloei.