Amsterdam

Uitnodigingen en activiteiten: april- mei 2022

Beste leden, 

Hierbij de uitnodigingen voor onze activiteiten voor de komende maanden. 

 

workshop > Paasarrangement

dinsdag 12 april 2022 : workshop ‘MODERN PAASARRANGEMENT’ 

De workshop wordt gegeven door Dennis Lanzaat, eigenaar van Mooi Anders Bloemen in de Bilderdijkstraat 196hs in het souterrain van zijn winkel. Dennis Lanzaat is geen onbekende voor Groei & Bloei lezers. In het Groei & Bloei nummer van juni 2019 wordt hij uitgebreid geportretteerd in de rubriek Floral Design als Florist. 

Workshop: De workshop is van 20.00 -22.00 uur. De kosten zijn € 30,- inclusief koffie/thee en iets lekkers. Het paasarrangement wordt gemaakt met bloesemtakken, bloemen en bolgewassen. Natuurlijk worden eitjes toegevoegd voor de paassfeer. De drager waarop het arrangement wordt gemaakt, kunt u later voor een ander arrangement gebruiken. 

Aanmelden: Lijkt de avond u wat, meldt u zich dan aan bij Corrie Rikkers, c.rikkers(at)hetnet.nl of bij Dennis Lanzaat, tel. 020-6835038. Dennis kan ook uw vragen over het bloemstuk beantwoorden. Afmelden kan tot twee dagen van te voren, daarna moet het bedrag betaald worden. Het minimum aantal deelnemers per avond is 6 personen en 12 personen is het maximum. Wilt u er bij zijn, meldt u zich dan snel aan. 

Vervoer: Wij raden u aan, als het even kan, van het openbaar vervoer gebruik te maken. Daarmee is de Bilderdijkstraat goed te bereiken. In de straten om de Bilderdijkstraat is parkeergelegenheid aanwezig maar de parkeertarieven in Amsterdam zijn niet mals. Helaas is de workshop niet bereikbaar voor rolstoelgebruikers, omdat een smalle, vrij steile trap naar het souterrain gaat. 

Corona: Een mondkapje, identiteitsbewijs en corona-

check is nu nog verplicht. De ruimte is te klein om anderhalve meter afstand te bewaren. 

Het bedrag á € 30,- p.p. aub overmaken op:

rekening: NL 78 INGB 0004 5170 70 

t.n.v. AVTP Amsterdam o.v.v. Paasarrangement

—————————————————————————————————————————————————————————————————

 

uitstapje > Tulpenroute 

zaterdag 23 april 2022 : Doen we de tulpenroute in de flevopolder. 

Elk voorjaar kun je in de Flevopolder de bloeiende bloembollen bewonderen. Niet alleen tulpen, maar ook hyacinthen, narcissen en ander bolgewas. Velden vol bloeiende bloemen zijn te bewonderen. Als kind opgroeiend in het oude bloembollengebied Hillegom, zie ik dat tegenwoordig deze bloembollenvelden uit mijn jeugd ook elders te vinden zijn. In Noord Holland rond Schagen en Camperduin, maar dus ook in de Flevopolder. 

Wij gaan twee tuinen bezoeken: 

het zwaluwhuis & de Pegasushof

Deze tuinen staan vol met smaakvolle kleurencombinaties van voorjaarsplanten en bollen. 

- We beginnen rond 10.15 uur met het Zwaluwhuis, Zwijnsweg 31, Ens, tel. 0651042971. We krijgen daar koffie/thee met iets lekkers. Deze tuin is vernoemd naar de boerenzwaluwen die in De Deel nestelen. Er zijn grote borders met grassen en prairieplanten en in het voorjaar veel bolgewassen. 

- Rond 13.00 uur worden we in de tweede tuin verwacht, waar we de lunch zullen gebruiken. Deze tuin, de Pegasushof, Klutenweg 5, Bant , tel. 0611912978 is een moderne tuin met strakke zichtlijnen en een grote vijverpartij. Er zijn windsingels aangelegd om de stevige wind die waait in de Flevopolder in toom te houden. Ook hier zijn in het voorjaar vele bolgewassen te bewonderen. 

Wij doen deze tulpenroute met personenauto’s. 

We rijden per auto op eigen gelegenheid naar tuin 

het Zwaluwhuis, daarna gaan we gezamenlijk naar de tweede tuin de Pegasushof, waar we de lunch gebruiken. Daarna gaan we terug naar Amsterdam op eigen gelegenheid. Er kunnen ongeveer 16 - 20 personen mee, afhankelijk van de personenauto’s die beschikbaar zijn. De kosten zijn € 20,-. 

Opgave bij Corrie Rikkers, email c.rikkers(at)hetnet.nl Wilt u bij opgave melden of u een personenauto heeft en hoeveel personen u nog mee wilt/kunt nemen. Wij hebben nog 2 - 3 personenauto’s nodig. U kunt zich opgeven tot 8 april, daarna moet aan de tuinen worden vermeld met hoeveel personen we komen. Houdt rekening met coronacheck, identiteitsbewijs en een mondkapje. 

Het bedrag á €20,- p.p. aub overmaken op 

rekening: NL 78 INGB 0004 5170 70 

t.n.v. AVTP Amsterdam o.v.v. tulpenroute

—————————————————————————————————————————————————————————————————

 

uitstapje > Bijbelse tuin

op zaterdag 14 mei 2022 : Bezoeken we de Bijbelse tuin in Hoofddorp voor een rondleiding

In deze tuin zijn beelden te bekijken van Karel Gomes en Antoinette Otten met een bijbels thema. Ook de planten, struiken en bomen spelen een rol in de bijbel. Er is onder andere een pluktuin, een woestijntuin en een flinke vijver. Na de rondleiding drinken we koffie met iets lekkers en is er gelegenheid om de winkel met boeken, wenskaarten en kaarsen te bezoeken. 

De Bijbelse tuin, Kruisweg 1067, Hoofddorp is naast de Johannes de Doper Kerk. Te bereiken met bus 340, beneden het treinstation Hoofddorp. Halte Geniedijk. Teruglopen ongeveer 5 minuten naar de kerk. 

Opgeven bij Joke Michels, e-mail adres: joke(at)michels.nl of telefonisch 06-30323344. Wie het eerst komt, het eerst maalt, want er kunnen maar een beperkt aantal mensen mee met de rondleiding.

Verzamelen om 10.45 uur voor de kerk.

Rondleiding begint om 11.00 uur.

Er kunnen 10 - 12 personen mee. Kosten geen. 

Groei & Bloei zorgt voor koffie en rondleiding!

—————————————————————————————————————————————————————————————————

 

uitstapje > Gardenista

Op zaterdag 28 mei 2022 : Gaan we naar Gardenista

Op zaterdag 28 mei gaan we met de bus van Groengrijs naar Gardenista, het evenement van Groei & Bloei op de historische buitenplaats Havezate Den Alerdinck bij Laag Zuthem/Zwolle. 

Vervoer: We vertrekken om 9.00 uur vanaf NS station RAI. Rond 16.30 uur gaan we weer naar huis. Opgave bij Jettie van de Elsken, tel. 06 36436141, email jvdelsken(at)gmail.com

Historie: Gardenista is een grote groenmanifestatie en wil de verbinding leggen tussen amateur en professional. Bewustwording van onze leefomgeving, maatschappelijke betrokkenheid middels groen en duurzame inzetbaarheid van groen vormen de rode draad van Gardenista. Tijdens het evenement worden bezoekers enthousiast gemaakt door middel van hoveniers (tuinaanleg en beplanting), bloemenarrangeurs, kwekerijen met bijzondere planten en het proeven van eetbare bloemen. Ook is er informatie over professionele groenopleidingen.

Gardenista is een groenevenement van KMTP/Groei & Bloei en vindt plaats van woensdag 25 mei tot en met zondag 29 mei. Het evenement is voor het eerst georganiseerd in 2019 en was toen een groot succes. Helaas kon het door corona in de jaren 2020 en 2021 niet doorgaan. We hopen dat het dit jaar wel wil lukken. 

Corona U moet rekening houden met maatregelen als een mondkapje, identiteits-bewijs en coronacheck. Het is bij het ter perse gaan van dit bericht volstrekt onduidelijk wat de maatregelen eind mei zullen zijn.

Kosten bus & toegang tuin: leden Groei & Bloei € 25,- niet leden € 30,-. Het bedrag aub overmaken op:

rekening: NL 78 INGB 0004 5170 70 

t.n.v. AVTP Amsterdam o.v.v. bustocht Gardenista

 

Hartelijke groeten,

Het bestuur van Groei en Bloei

Verfijn resultaten

Er zijn geen agenda items gevonden