foto's

De natuur ontwaakt

Tijd voor sneeuwklokjes. In deze tijd van het jaar zijn er diverse mogelijkheden in het land om die leuke klokjes in allerlei soorten en maten te bekijken.

Een heel leuke en bijzondere plek heb ik gevonden in Veenendaal. Midden in de woonwijk aan een doodlopende weg vond ik 'de palmentuin'. Een bijzondere tuin op een heel onverwachte plek met veel verschillende soorten die de eigenaar allemaal weet te benoemen. Een enthousiaste rondleider en kweker die je met die handige 'selfiestick spiegeltjes' al de verschillende klokjes laat zien. Met wat mazzel zijn er ook nog wat klokjes te koop.

Op de website van de tuinenstichting staat over deze tuin het volgende beschreven:

Sneeuwklokjestuin: De Palmentuin (UT)

Datum: 16 februari2019 t/m 3 maart (meerdaags, alleen in het weekend), vanaf 11:00 uur. Locatie: Parelgras 19a, 3902 AP Veenendaal

Open: zaterdag 16 en zondag 17 februari, zaterdag 23 en zondag 24 februari en zaterdag 2 en zondag 3 maart 2019 van 11-17 uur. Voor groepen zijn we ook op andere dagen open, in overleg. Voor informatie en route: www.bvandeweerd.scarlet.nl (de pagina is niet helemaal actueel qua data!)
Ik bied u graag de mogelijkheid om vroeg in het seizoen in mijn subtropische tuin te komen kijken waar ik ruim 200  soorten en zelfs onbeschreven soorten heb; erg leuk om deze  nieuwe  soorten sneeuwklokjes te bekijken. Daarnaast staan 60 soorten kerstrozen en bloeiende heesters in de tuin, waaronder toverhazelaars. Voor de echte liefhebber is een kleine hoeveelheid bollen opgepot. Met de sneeuwklokjes verwelkomen we de aanstaande lente.

Op nog veel meer plekken in het land kunt u sneeuwklokjes bewonderen;oa. in Wolfheze bij de Boshoeve, in Dordrecht bij An Fallinger, Nationale Collectiehouder sneeuwklokjes. Voor nog veel meer kunt u kijken op https://www.tuinenstichting.nl/home/agenda/.